Casa Mañana

Home

Sinds Januari 2010 zijn wij de bewoners van Maryvilla 13G. Het huis op deze plek hebben we met veel plezier opnieuw ingericht. Dit Casa Mañana zoals wij het noemen is een typisch Spaans huis, met onze eigen Nederlandse tintjes. Door middel van de TV met satelliet kan je dagelijks toch even het nieuws uit Nederland opvangen (toch handig om het weer in Nederland in de gaten te kunnen houden). Inmiddels is het huis ook van draadloos internet voorzien, dus kan je gewoon alle mails op je telefoon of laptop blijven ontvangen (de internetsleutel kan je vinden op het kastje bij de televisie).

Op de bovenste verdieping is 1 slaapkamer. Het tweepersoonsbed is 150 x 200 groot. Er is een badkamer inclusief wasmachine, deze kan uiteraard gebruikt worden. Bij storingen even melden en wasmiddel zelf kopen als het er niet meer staat. Verder een woonkamer en een eetkamer. In de keuken is alles aanwezig om zelf te koken. Er wordt gekookt op gas. Mocht de gasfles leeg zijn dan kan je ons bellen op ons mobiele nummer (06-53527888).

Beneden, in het zogeheten gastenverblijf zijn 2 slaapkamers. Er staan 5 bedden, en er zijn 2 badkamertjes. Verder is er een woonkamer en een kamer met een grote tafel met 6 stoelen. Er zijn al enkele spelletjes aanwezig.Beide slaapkamers hebben een deur die direct naar het zwembad gaat.

Bij het zwembad staat een heerlijke loungeset en enkele ligstoelen. De andere ligstoelen staan in de nis van het gastenverblijf en kunnen daar neergezet worden waar je maar wilt. (wel bij vertrek weer even in de nis zetten). Het zonnescherm is zeker op het heetst van de dag geen overbodige luxe. Het zwembad wordt onderhouden door een professioneel bedrijf, dat zelf een sleutel heeft van het hek. In de zomerperiode komen zij 2 x per week en in de winterperiode 1 x.

De buitenkeuken is natuurlijk onze trots. Spiksplinternieuw en van alle gemakken voorzien. Een vaatwasmachine en een magnetron zijn aanwezig. Ook hier wordt op gas gekookt. Bij warm weer is het aan te raden om het rolluik dat voor de koelkast is, naar beneden te doen.
Op het terras bij het zwembad is een stenen bbq en er staat een grote tafel met 10 stoelen.

Boven de buitenkeuken, met een eigen opgang ligt de studio. De nieuwe kozijnen geven uitzicht op de mooie Calp in zee. Hier staan 2 bedden en 1 twijfelaar (150x 190).
Dit vertrek heeft een toilet, een douchegelegenheid en een wastafel. Hier kan niet apart gekookt worden.

Beddengoed en badlakens zijn aanwezig. Handdoeken voor eigen gebruik zal je zelf moeten meenemen.
Bij vertrek alle bedden afhalen, de badlakens als ze nog gewassen moeten worden -droog- op een stapel leggen bij de keuken boven. Na vertrek komt Chantal om de was en de eindschoonmaak te doen.

Zorg dat de koelkasten leeg zijn, geen levensmiddelen die aan bederf onderhevig zijn achterlaten. Probeer het bestek, servies en glaswerk in de juiste keukens te houden.

De kast boven, waar de stofzuiger e.d. in staan heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Het slot zit er verkeerd in dus: sleutel op zijn kop en naar rechts draaien om te openen (is dezelfde sleutel als de andere kast boven).

De tuin: mocht je er in het najaar zijn terwijl er rijpe sinaasappels of citroenen aanzitten: gebruik ze dan! Heerlijk in de sangria of uitgeperst bij je ontbijt!!!!

Tip: gebruik het kraanwater niet als drinkwater, maar koop flessen water in de supermarkt.